Thursday, September 25, 2008

Jenaka - Cikgu tadika ku sayang =)

Ader seorang guru tadika yg tidak percaya wujudnyatuhan dan die pun berfikir bagaimana nak brain washkanak2 di tadika tsebut supaya tak percaya wujudnyatuhan. Die pun mendapat satu akal...
Guru tadika : Anak2,nampak tak pen ni.
Anak2 : Nampak cikgu.
Guru tadika : Pen ade kan.
Anak2 : Ader cikgu. kemudia guru tadika tadi memasukkan pen tu dalam poketdie, kemudian bertanya lg..
Guru tadika : Anak2,nampaktak pen?
Anak2 : tak nampak cikgu.
Guru tadika : pen ade tak?
Anak2 : takder cikgu.
Guru tadika: Anak2 nmpk tuhan tak?
Anak2 : tak nampak cikgu.
Guru tadika : tuhan ader tak?
Anak2 : takder cikgu.
Guru tadika td sgt gembira sbb tujuan die nak brainwash otak budak2 tu berjaya.Ttp dlm byk2 bdk tu aderseorg bdk yg pintar,dan die minta pun mengangkattgn...

Bdk A : Cikgu bleh sy ckp sesuatu.
Guru tadika : Bleh,mari ke depan.
Bdk A : kwn2 nmpk cikgu tak.
Kwn2 : nampak.
Bdk A : cikgu ader! kan?
Kwn2 : ader.
Bdk A : kwn2 nmpk otak cikgu tak?
Kwn2 : tak nampak.
Bdk A: cikgu ader otak tak?
Kwn2 : tak ader.

Moral of the story , bila tak nampak, tak semestinyatakdak! sayangi agama kita dengan 'amar ma'ruf dannahi mungkar, kalau tidak kita, siapa lagi...

4 comments:

Boyz said...

Q:kengkawan nampak aku tak?
A: Tak nampak?

Q: So, Tau ke tak kekalau muke aku burok?
A: Tak!

kesimpulannya: sah2, aku tak burok sangat!! hensem sgt!!

nanaku said...

hahahahha siot jek ko... =)

atune® said...

boyz...camne ko sure ko xburok??

neway...freethinker ni xleh bace rukun negara....

Percaya Kepada Tuhan
Kesetian Kepada Raja dan Agama...
Keluhuran Perlembagaan
Kedaulatan Undang²
Kesopanan & Kesusilaan

Anak ku Sayang said...

sayangku yang selalu senyum yang manis ka !!!!!

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign